ÇEREZ POLİTİKAMIZ

Derindere Turizm Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş.’ye (“DRD”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. DRD, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin ve web sitelerimizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. DRD işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikamıza buradan ulaşabilirsiniz.

Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

DRD tarafından siteyi özelleştirmek ve deneyiminizi iyileştirmek için medya kanalları, mobil site, mobil uygulama ve diğer medya platformları da dahil olmak üzere; www.drd.com.tr, www.onecar.com.tr, www.filomatikhizliteklif.com, www.hayatiemniyetliyasa.com web sitelerimizi ziyaret ettiğiniz sırada çerez kullanabilir.

ÇEREZLERİN KULLANIMI

“Çerez” kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, bilgisayarınızda depolanan ve size özgü bir kullanıcı tanımlayan bilgi dizisi, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır. Tarayıcınız site üzerinden herhangi bir talepte bulunduğunuzda söz konusu özgün kullanıcı bilgisini sağlamaktadır. Çerezler vasıtasıyla site üzerindeki kullanım ve ziyaret alışkanlıklarınız, oturum bilgileriniz, geçmiş işlemleriniz ve gezinme bilgileriniz işlenmektedir.

Bu çerez dosyalarını, web sitesini kullanıcı dostu hale getirmek, daha etkili ve daha güvenilir yapmak için kullanmaktadır. Çerez dosyaları kişiye özgü bilgileri içermemektedir.

ÇEREZLERİ NASIL KONTROL EDERSİNİZ?

Birçok tarayıcı çerez dosyalarını otomatik olarak kabul edecek şekilde ayarlanmıştır. Web sayfalarımıza erişirken, çerez dosyaları tarayıcı ayarlarınıza göre kabul edildiğinde, bu çerez dosyalarının kullanımını kabul etmiş olursunuz. Ancak, tarayıcınızı, çerez dosyaları kaydedilmeden önce görüntülenerek, sadece bazı çerez dosyalarının kabul veya reddedileceği ya da tamamen reddedileceği şekilde ayarlama olanağına da sahipsiniz.

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek tanımlama bilgilerini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat, tanımlama bilgilerini devre dışı bırakmanız durumunda, sitedeki bazı interaktif özellikleri kullanamayabilirsiniz.

Güncel web sitelerinin büyük çoğunluğu, tarayıcı ayarlarınız üzerinden kaydedilen tanımlama bilgilerini kontrol eder. Hangi tanımlama bilgilerinin kaydedildiği ve onları nasıl yönetebileceğiniz veya silebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için Chrome, Internet Explorer, FireFox ve diğer browserlar için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

ÇEREZ TÜRLERİ

Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturum çerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin “kullanım ömürlerine” bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

Web Analizi Çerezleri

Web analizi çerezleri kullanıcıların siteye nereden erişim sağladığını, site ile etkileşimlerini ve Site içerisinde nasıl hareket ettiklerini takip etmektedir. Bu tip çerezler bize sitedeki hangi özelliklerin en iyi şekilde çalıştığı ve sitenin nasıl geliştirilebileceğiyle ilgili bilgi sağlamaktadır. DRD tarafından, web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini, mobil uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Google Analytics ile birlikte yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

Cookie Service
Provider
Cookie İsmi Cookie Amacı Cookie Tipi Cookie Süresi
Google _ga Analytics cihaz bilgisi – Google Tag Manager sisteminde
yer alan uygulamarın kullanması için
Persistent Cookie 2 Yıl
Google _gaexp AB testleri hakkında bilgileri tutan cookie – Google Tag Manager
sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için
Persistent Cookie 85 Gün
Google _gid Kullanıcı tanımlama için Persistent 1 Gün

 

Reklam Çerezleri

Reklam çerezleri reklamcılar ve reklam sunucuları tarafından size hitap etme ihtimali daha yüksek olan reklamların gösterilmesi için bilgisayarınıza yerleştirilmektedir. Bu çerezler reklamcı ve reklam sunucularına site ve diğer web sitelerindeki ziyaretlerinizle ilgili bilgi toplamak, her bir bilgisayar için gönderilen reklamları değiştirmek ve reklamın ne sıklıkta kim tarafından hangi süreyle görüntülendiğini tespit etmek amacıyla bilgisayarınıza yerleştirilmektedir. Bu çerezler bilgisayarınızla bağlantılı olup sizinle ilgili herhangi bir kişisel veri toplamamaktadır.

Güvenlik Çerezleri

Güvenlik çerezleri risklerin belirlenmesi ve önlenmesine yardımcı olur. Bu tip çerezler kullanıcıların tespit edilmesi ve yetkisiz kişilerin verilere erişiminin engellenmesi için kullanılır.

Site Yönetim Çerezleri

Site yönetim çerezleri kimliğiniz veya oturumunuzun sürdürülmesi ve böylelikle beklenmeyen şekilde çıkış yapmamanız için ve girdiğiniz verilerin devam eden sayfalarda da tutulması için kullanılır. Bu tip çerezler ayrı olarak kapatılamaz ancak tarayıcınızdan tüm çerezleri kapatabilirsiniz.

E-posta Çerezleri

DRD tarafından, Oracle Eloqua üzerinden e-posta hizmetleri için kullanılmaktadır. Cihazınızda bir Eloqua tanımlama bilgisi yoksa Eloqua, daha iyi kullanıcı deneyimi, takip ve analiz için cihazınıza tanımlama bilgisi yerleştirir. Eloqua’yı kullanan bir internet sitesini önceden kullandıysanız zaten bir Eloqua tanımlama bilgisine sahip olabilirsiniz. Eloqua tanımlama bilgileri ve iptali için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:
Oracle Eloqua Gizlilik Politikası
Oracle Eloqua İzin İptali

Üçüncü Taraf Çerezleri

Üçüncü taraf çerezleri sunduğumuz bazı servisleri yürüten şirketler tarafından bilgisayarınıza yerleştirilir. Bu çerezler üçüncü kişilerin hakkınızda bilgi toplamasını ve belli bilgileri takip etmesini sağlar. Bu tip çerezleri tarayıcınızdan manuel olarak kapatabilirsiniz.

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

Google Chrome Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet Explorer Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla Firefox Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
Opera Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
Safari Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

 

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

DİĞER İZLEME TEKNOLOJİLERİ

Sitenin kişiselleştirilmesi ve deneyimi iyileştirmek adına çerezlerin yanı sıra web işaretçileri, piksel etiketi ve başka teknolojiler kullanılabilir. “Web işaretçisi” veya “piksel etiketi” web sitesi veya e-posta içerine yerleştirilmiş küçük obje veya görüntülerdir. Bunlar belirli bir web sitesinin kaç kullanıcı tarafından ziyaret edildiği veya bir e-postanın kaç kişi tarafından görüntülendiği ve diğer istatistik verilerinin toplanması için kullanılır. Web işaretçileri ve piksel etiketleri sadece sınırlı bir veri setini toplamaktadır. Bunlardan bazıları; çerez sayısı, sayfanın veya postanın ne zaman ve hangi tarihte görüntülendiği, bulundukları sayfanın veya e-postanın tanımıdır. Web işaretçileri ve piksel etiketleri reddedilemezler ancak bunlarla etkileşime giren çerezleri kullanarak kullanımları kısıtlanabilir.

ÇEREZ POLİTİKASI GEÇERLİLİĞİ

Şirketimiz işbu Çerez Politikası üzerinde herhangi bir sebeple değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Size yeni güncellemelerle ilgili olarak Çerez Politikası üzerindeki “En Son Güncelleme Tarihini” güncelleyerek web sitemizdeki Çerez Politikamız üzerinden bilgi verilir. Değişiklikler ve güncellemeler yeni Çerez Politikası sitede yayınlandığı andan itibaren derhal geçerli olur.

Güncellemelerden haberdar olmanız için Çerez Politikasını belli aralıklarla kontrol etmeniz teşvik edilmektedir. Çerez Politikasında yapılan değişiklik ve güncellemelerin yayınlanmasından sonra siteyi kullanmanız Çerez Politikasındaki bu güncelleme ve değişikliklerden haberdar olduğunuz, kabul ettiğiniz ve söz konusu değişiklik güncellemelerdeki hükümlere tabi olduğunuz anlamına gelmektedir